Omgeving

B&B Donkersvoort ligt in een mooi landelijk gebied met prachtige uitzichten over de landerijen en met vele mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en mensen die van de rust willen genieten.

In de nabije omgeving zijn veel verschillende uitstapjes te vinden. Meer informatie is uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Bezienswaardigheden

Bavaria brouwerij
Breng een bezoek aan de Bavaria Bierbrouwerij.

Meer informatie via BavariaBiertour.nl

DAF museum
Nederlands meest succesvolle automerk ooit: DAF. In Eindhoven staat het DAF museum, een bezoekje waard.

Meer informatie via dafmuseum.nl

Van Abbe Museum
Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa.

Meer informatie via VanAbbemuseum.nl

Philips Museum
In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Meer informatie via de website van het Philips Museum.

Boerenbondsmuseum
Het Boerenbondsmuseum Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten. Het Boerenbondsmuseum leeft. Ons museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje.

Meer informatie via Boerenbondsmuseum.nl

Van Gogh Village Nuenen
Lopen in de voetsporen van Vincent van Gogh. Dat kunnen we in Nuenen gerust letterlijk nemen! Het unieke is dat we de verhalen over Van Gogh, de brieven van hem en zijn schilderijen op één en dezelfde plaats kunnen tonen en laten ervaren.

Meer informatie via VanGoghVillagenuenen.nl

Nationaal Park de Groote Peel
Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.

Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland! Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.

De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu wandelt men er naar hartenlust! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, ‘het zwarte goud van de Peel’, uitgroeven.

Meer informatie via nationaal-parkdegrootepeel.nl